Water in zijn puurste vorm. Natuurzuiver water -van oorsprong afkomstig uit Gletsjers- dat helpt om gezond oud te worden en een optimale vitaliteit te bereiken. Vanuit de gezondheidszorg in Japan heeft dit water nu zijn weg naar ons gevonden!

Ontdek nu zelf de voordelen van Geïoniseerd water! 

Eigenschappen van Geïoniseerd Water

De voornaamste reden om gezond gletsjerwater na te maken ligt besloten in de drie helende eigenschappen van het water:

Het is sterk alkalisch (pH 8.5-9.5), wat zorgt voor ontzuring van het lichaam.

Het zit vol met natuurlijke antioxidanten die veroudering tegengaan.


En het is
micro-geclusterd, wat het lichaam ontgift en zorgt dat het beter wordt opgenomen in het lichaam en dieper doordringt in de cellen.

Alkalisch

Zoals gezegd heeft dit water een pH-waarde van 8.5 tot 9.5 waarmee het (flink) alkalisch is. Deze eigenschap gaat over de zuurgraad van het water (alkalisch is de tegenhanger van zuur) en om dit goed te snappen is het handig iets te weten over de invloed van verzuring op het lichaam. Bij de verbranding van zuurstof in de cellen (energieopwekking) komen de nodige afvalproducten vrij. Ons lichaam neutraliseert deze zure stoffen. Echter door een verkeerde levensstijl en voeding kan ons lichaam verzuurd raken. Ook andere omgevingsfactoren dragen hieraan bij. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van stress en zorgen. Het lichaam probeert in dit geval mineralen uit de botten onttrekken om het zuur-basen evenwicht te herstellen. Het gevolg hiervan? Je kunt vermoeidheid of uitputtingsklachten, maar ook een heel scala aan andere aandoeningen en klachten krijgen. Dat de invloed van verzuring op het ontstaan van ziekten en klachten groot is is bekend. Er zijn artsen die stellen dat zure afvalstoffen de oorzaak van álle ziekten in het lichaam zijn. Om deze reden wil je verzuring tegen gaan en zorgen dat je lichaam alkalisch blijft. Geïoniseerd water met een pH van 9.5 is 500 keer zo alkalisch als neutraal water en een uitstekende en veilige methode om het lichaam te ontzuren en (weer) basisch te krijgen. Het is daarnaast een makkelijke manier, aangezien we allemaal voldoende water moeten drinken!

 

Antioxidanten

Geïoniseerd water zit boordevol natuurlijke antioxidanten. Dit merkte wetenschappers in de beginjaren al op. Letterlijk betekent dit ‘een hoog potentieel om oxidatie tegen te gaan’. Ook hiervoor is enige achtergrondkennis handig want wat is oxidatie? Oxidatie in het lichaam kun je vergelijken met het verouderingsproces. Wanneer je staal buiten laat liggen of een appel open snijdt zie je dat deze gaan roesten (of oxideren). Dit proces vindt ook in ons lichaam plaats. Ieder lichamelijk proces waarbij zuurstof wordt gebruikt, is onderhevig aan oxidatie, ofwel veroudering. Hierbij ontstaan vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die schade (mutaties) aan cellen en weefsel kunnen veroorzaken. Het lichaam verdedigt zich tegen aanvallen door vrije radicalen met antioxidanten. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine C, E en bepaalde enzymen en mineralen. Schade door vrije radicalen kan o.a. resulteren in degeneratie van onze botten, spieren, organen en klieren en verzwakking van cellulaire membranen. Daarnaast zijn ook reuma, hart- en vaatziekten, tumoren, pigmentvlekken en staar[1] toe te wijzen aan de invloed van vrije radicalen. Dit is dus geen pretje en we weten nu dat ook tekorten een belangrijke oorzaak zijn in het ontstaan van diverse klachten. Antioxidanten zijn dus in staat deze vrije radicalen op te vangen en te neutraliseren. Hiermee wordt het verouderingsproces tegen gegaan en kunnen op lange termijn klachten in het lichaam worden voorkomen. Geïoniseerd water bevat diverse natuurlijke antioxidanten en bevat meer antioxidanten dan welk voedingsmiddel dan ook. Om deze reden is het dus een zeer effectief middel om veroudering als gevolg van oxidatie tegen te gaan.

[1] http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/2590-antioxidanten-en-vrije-radicalen-gevolgen-voor-het-lichaam.html 

Micro-clustering

De derde eigenschap gaat over de vorm van de moleculen. Volgens wetenschappers is dit de belangrijkste eigenschap van het water. Bij kraanwater zitten moleculen samen in een ‘cluster’ van zo’n 15 tot 20 moleculen. Dit groepje wordt al snel vrij groot terwijl de ruimtes in je celwand die het water opnemen, de zogeheten aqua poriën, juist klein zijn. Bij geïoniseerd water is door het proces van elektrolyse het aantal moleculen dat bij elkaar zit verkleind tot een cluster van 6, ofwel een hexagonaal. Door de kleinere structuur worden deze moleculen veel beter door het lichaam opgenomen waardoor je beter gehydrateerd wordt. Dit is echter niet het enige want naast hydratatie zorgt water ook voor de toevoer van voedingsstoffen en afvoer van zure gif- en afvalstoffen. Wanneer het water beter wordt opgenomen, worden ook voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen effectiever verwijderd. Om deze reden werkt geïoniseerd water ontgiftend. Volgens diverse wetenschappers (w.o bijvoorbeeld Dr. Mu Shik Jhon die tientallen onderscheidingen, waaronder de Grand Science Award en de Presidential Award of Science, de hoogste medische onderscheiding in Korea won voor zijn onderzoek naar water) is Hexagonaal water de beste vorm van water voor het lichaam en kan het aanvullen ervan de vitaliteit verhogen, het verouderingsproces vertragen en ziekte voorkomen[2]. Interessant is daarnaast dat op alle zuivere plekken in de natuur, alsmede in pasgeboren baby’s, water volledig hexagonaal van structuur is.

[2] Jhon, M.S., 2004, The Water Puzzle and the Hexagonal Key.

Via grondig onderzoek en vele persoonlijke ervaringen zijn wij overtuigd geraakt van de kracht en de werking van Geïoniseerd water. Nadat wij merkten wat het drinken van dit water op dagelijkse basis met ons deed, ontstond de behoefte om kennis over dit water uit te dragen. Inmiddels heeft het werken met Geïoniseerd water een belangrijke plek in ons leven ingenomen en zien wij het als onze missie om kennis over dit heilzame water aan een zo groot mogelijk publiek te verspreiden. 

Wij hebben inmiddels talloze keren mogen aarnemen wat de effecten van Geïoniseerd water zijn en hoe mensen hiermee geholpen werden. Voor ons is (het drinken van) Geïoniseerd water niet meer weg te denken uit ons leven, en tegelijkertijd een belangrijke aanvulling in onze missie om anderen te helpen en te begeleiden in hun zoektocht naar een gezond en vitaal leven.

Meer weten?

Wij komen graag meer vertellen. Regelmatig geven wij presentaties waarin wij op interactieve wijze meer vertellen over de gezondheidseffecten van geïoniseerd water. Kijk op de events pagina wanneer komende presentaties gepland staan. Tevens bestaat de mogelijkheid om bij u langs te komen wanneer u een groepje mensen bij elkaar heeft. Op dezelfde wijze zullen wij dan onze presentatie geven, alleen dan bij u op locatie.

Voor meer informatie, het aanmelden voor een presentatie, of het organiseren van een presentatie bij u thuis kunt u contact met ons opnemen.

Geïoniseerd water is hot! Enkele van onze klanten en partners die al volop GEIONISEERD WATER drinken: